Fotograf i Uppland

Porträtt av alla dess slag

Fotografering

Jag fotograferar allra helst porträtt av människor. Min utrustning består av allt från kamera, studioblixtar till vindmaskin – allt för att ha rätt förutsättningar till den perfekta bilden. Men vad som gör en perfekt bild för mig, det är att få en människa att förmedlas för vem den här, genom ett fotografi. Jag trivs när bilderna visar välmående, glada och trygga människor. Det är därmed även den stämning jag alltid försöker att nå under själva fotograferingen.

On location

Jag har portabel studioutrustning för fotograferingar utomhus eller på andra platser ifrån min fotostudio.

Studio

När vädret inte tillåter det, eller då man vill ha fördelarna med en studio, då har jag en egen studio ute vid kusten, i den lilla staden Östhammar (ca en timme från Uppsala).

Redigering

Jag redigerar alla bilder jag levererar. Jag är ingen mängdfotograf som levererar 100 medelbra bilder, utan jag siktar mycket hellre på några färre riktigt bra och genomarbetade bilder.

Med världen som arbetsplats

Nåja. Är inte ute i vida världen så värst mycket. Men har inga problem att åka en bit för att få en bra bild. Därmed rör jag mig gärna runt Uppsala, Stockholm och Östhammar i första hand. Men det har inte hindrat mig från att åka längre när det har varit ett bra upplägg för det.

Kamera

Jag använder mig utav två stycken Nikon D750 fullformatskameror. Det ger väldigt god kvalitet i bilden, rent storleksmässigt är det inga problem att skriva ut dessa på A3 utan att tappa kvalitet.

Övrig utrustning

Jag använder främst mina studioblixtar, som jag kan ta med mig ut i fält tack vare ett portabelt batteri. Till blixtarna använder jag både softboxar och så kallade beautydishar. När man vill vara mer smidig använder jag speedlights, som är mer behändiga om man ska gå långt.

Variation i studion

Med hjälp av olika bakgrunder kan vi variera bilderna som tas i studion.

Vill du vara med?

Om du vill bli fotograferad, hör gärna av dig till mig. Jag finns tillgänglig för olika typer av uppdrag. Ring eller mejla mig och berätta vad du önskar för typ av bilder, så kan vi säkert komma fram till något riktigt bra. Tillsammans gör vi det bra!

Linda kom förbi studion
683 1024 Oscar Engström

Jag ville testa nya grepp i studion, och frågade om inte Linda kunde komma förbi en sväng. Absolut, det tyckte vi båda kunde bli en kul grej. Så vi körde en kort stund tillsammans. Även om vi inte hade så mycket tid på oss, så hade vi riktigt kul tillsammans, och vi fick med oss…

read more
Inspirationsinlägg
1024 684 Oscar Engström

Ett inspirationsinlägg för er, med några blandade bilder från en och samma dag. Här med Sigrid Bernson. De flesta av er känner igen henne från Let’s Dance på Tv4, där hon på ett imponerande vis har vunnit tre gånger. Nu är nya säsongen igång, där hon och Samir Badran kör hårt i tävlingen. Just den…

read more
Snart börjar fotosäsongen =)
1024 630 Oscar Engström

Det har varit lite ont om input för egen del de senaste månaderna. Vilket det ofta är för fotografer i den här genren. Det är ju alltid som mest roligt att ha möjlighet att ta utomhusbilder, men den svenska hösten och vintern ger inte alltid de bästa förutsättningarna för de glada och uppåtaktiga bilder jag…

read more
Vid 1700-talshuset
684 1024 Oscar Engström

Jag och Tove begav oss ut för att plåta i Östhammar. Vi hade siktet inställt på hembygdsgården, där det finns flertalet gamla och fina byggnader, en så pass gammal att den kommer från 1600-talet. Men vi blev mest förtjusta i ett hus från 1700-talet, där tog vi de flesta bilderna. Den vackra rödfärgsfasaden gav en…

read more