Konfirmander i Hökhuvud

Konfirmander i Hökhuvud 1024 732 Oscar Engström

Jag blev tillfrågad att fotografera konfirmanderna i Hökhuvud. Det kan vara en mindre utmaning att få till snyggt. Det är ju vackert att ta bilden utomhus, vilket även var ett önskemål i det här läget. Vädret får stor betydelse. Finns nästan inget optimalt väder. Och det gäller att anpassa sig. Samtidigt gäller det att ha koll på sitt histogram, så att bilden inte blir utfrätt i något parti, vore ju osnyggt om alla detaljer i konfirmandernas kåpor skulle försvinna för att ljuset blev för starkt. En hårfin avvägning. I den här bilden satte vi gruppen i skuggkanten för att undvika för hårt ljus från solen och för att människorna i bild inte skulle behöva kisa.

Oscar Engström

Utbildad till magistern inom medieteknik och webbutveckling. Började arbeta på professionell nivå 2006 och startade året därpå upp det egna företaget Engstream. Har genom åren fått möjlighet att arbeta med ett flertal spännande och lösningsintensiva projekt. Som kontrast till den kodmässiga delen kompletterade jag med tiden förmågan på ett kreativt plan genom fotografering. Arbetar främst med porträttfotografering av olika slag.

All stories by: Oscar Engström

Leave a Reply

Your email address will not be published.