Så gör du ditt urval av bilder

Så gör du ditt urval av bilder 1024 683 Engstream – porträttfotograf i Uppsala och Stockholm

Välj ut just dina favoriter

De flesta fotograferingarna innebär att ett visst överskott av bilder tas, för att skapa ett bättre underlag för er. Ni får möjlighet att i lugn och ro välja ut de bilder ni trivs bäst med. Efter att ni har valt era favoriter går jag vidare med att redigera och leverera bilderna till er.

Så här gör ni ert urval av bilder

De flesta paket jag tillhandahåller har ett angivet antal bilder som ingår. Ni får möjlighet att själva välja dessa bilder. Skulle det bli att ni hittar alldeles för många bra bilder, så att ni önskar fler bilder än vad paketet innehåller, kan ni köpa till extra bilder.

Det kan vara svårt att välja sina favoriter när det är så många bilder som är bra. Därmed tillhandahåller jag ett smidigt verktyg där ni i lugn och ro hemma (eller på bussen, i tunnelbanan, på parkbänken…) kan titta igenom bilderna och välja de som är era absoluta favoriter. Och det fungerar att göra med datorn, surfplattan eller mobilen.

1
Du får en krypterad länk och ett lösenord skickat till dig. Gå in på länken och fyll i lösenordet. Alla bilder är skyddade, det är enbart ni som kan se era bilder.

2
Titta igenom bilderna för att hitta era favoriter. Förstora en bild genom att klicka på den i en enskild vy. I det läget kan du navigera mellan de olika bilderna med piltangenterna på ditt tangentbord, eller genom att klicka på höger-/vänsterpilarna i det lägre högra hörnet av fönstret.

3
Välj era bilder genom att klicka på bockikonen i nedre högra hörnet för varje bild. Ifall du är i den förstorade vyn (en bild åt gången) går det att trycka på mellanslagstangenten på ditt tangentbord för att markera en bild som vald.

Det går att avmarkera en bild genom att klicka på bocken, eller i den enskilda vyn trycka på mellanslag.

4
I nederkant ser du antalet valda bilder samt hur många bilder som finns totalt. I nedre vänstra hörnet finns snabbval för att visa enbart valda bilder, eller enbart bilder som inte ännu är valda.

5
När ni är nöjda med ert urval skickar du in det genom att klicka på knappen “Send selection” (enbart “Send” i mobilvyn, om du exempelvis sitter på en mobiltelefon). Innan ni bekräftar urvalet har ni möjlighet att skicka med en kommentar.

Därefter tar jag vid och redigerar de bilder ni har valt ut. Leverans av bilderna sker oftast digitalt, och kommer oftast inom några dagar. Leverans av bröllopsbilder tar ofta något längre tid, då de tenderar att vara avsevärt många fler och kräva mer efterbearbetning.

Oscar Engström

Min grej är att fånga ögonblick och ge er nya perspektiv genom en bild. Jag trivs med att skapa bilder man mår bra av. Gärna med ett inslag av en tidlös känsla. Bilderna jag tar ska hålla – länge! Det blir bilder som man kan ta fram om några eller många år och ändå komma ihåg känslan som var under tiden som bilderna togs. För mig är det här inte ett jobb, utan snarare en passion!

All stories by: Oscar Engström