Pressbilder till Speaser AB

Efter regn kommer porträtt

Pressbilder till Speaser

Pressbilder till Speaser 1024 683 Engstream – porträttfotograf i Uppsala och Stockholm

Pressbilder till Speaser

Speaser AB kontaktade mig för att de behövde pressbilder inför lanseringen av sin tjänst ’Speaser’. Tjänsten/appen går ut på att utmana sina vänner och bekanta genom att slå vad om sportsmässiga resultat (exempelvis vad resultatet blir av en hockeymatch).

Gänget i Speaser ville gärna ha mer livfulla bilder utomhus. Men preeecis innan vi skulle sätta igång och fotografera började det regna. Och inte bara lite, världens störtskur. Så istället för ’just add water’, som det annars brukar vara i diverse bakprodukter, så adderade vi tålamod…. och därefter problemlösning. Det fortsatte att regna. Så jag klurade ut vilka platser i Uppsala man kan ta sig till och ta bilderna där det finns skydd för regn, men ändå tagna i en utomhusmiljö. Vi tog några bilder vid valvet i närheten av Uppsala domkyrka. Under tiden slutade det att regna, så då passade vi på att ta några bilder i något mer grön omgivning.

Pressbilder som når igenom bruset

Det traditionella sättet att ta pressbilder är att gå in i studion och göra det gentemot en vit bakgrund. Klassiskt, fungerar alltid. Men inte lika personligt. Finns givetvis flertalet tillfällen då det upplägget är det bästa. Men genom att byta ut den vita bakgrunden mot en annan når man lättare genom bruset. Bilderna blir mer personliga och placerar sig som en association hos mottagaren, vilket kan vara till stor fördel när denne i framtiden vill leta efter den tjänst du tillhandahåller. Så om det är dags för er att ta pressbilder, utvärdera att göra dem mer personligt utformade, men förstås utan att tappa den professionella känslan i dem.

Oscar Engström

Min grej är att fånga ögonblick och ge er nya perspektiv genom en bild. Jag trivs med att skapa bilder man mår bra av. Gärna med ett inslag av en tidlös känsla. Bilderna jag tar ska hålla – länge! Det blir bilder som man kan ta fram om några eller många år och ändå komma ihåg känslan som var under tiden som bilderna togs. För mig är det här inte ett jobb, utan snarare en passion!

All stories by: Oscar Engström