Tiden går fort – jag fångar dagen åt er

Barn- och familjefoto

Ni är stjärnorna – barnen och familjen! Men vilka bilder har ni på er där hemma? Och om ni hoppar fram fem, tio, ja till och med tjugo år… vilka bilder är det ni helst skulle vilja ha då från tiden som är nu? Hör gärna av er till mig med era tankar, så snickrar jag ihop en fotografering som ger bilder som håller länge. Och som platsar på er alldeles egen Wall of Fame 🙂

Studio i Uppsala

I studion skapar vi magi tillsammans! Resultatet kommer att bli professionella bilder som ni får glädje av resten av livet – samtidigt som vi har riktigt kul att ta bilderna, att ta familjebilder är en upplevelse i sig 🙂
En studio – många miljöer
Jag har möjlighet att skapa olika miljöer till fotograferingarna i studion.
Ljust tema
Vit bakgrund fungerar alltid, ett klassiskt upplägg som ger utrymme för familjens alla uttryck.
Mörkt tema
När man vill bryta av kan det göras med ett mörkare tema. Fungerar bra både gentemot en av de melerade bakgrunderna.
Kreativa upplägg
Det finns en mängd andra varianter, här med exempel på tuffare ljussättning. Men möjligheterna stannar inte där – kreativitet finns det gott om 🙂

Resan är målet

Det blir bara mer uppenbart att det är så livet är, att vi behöver stanna upp och se glädjen i det vi har 'nu', annars försvinner det förbi oss.
Fira i studion
Det är ofta fotograferingen är en del av firandet när någon fyller år eller når en milstolpe i livet. Gör ert nästa firande något utöver det vanliga med en kul upplevelse tillsammans i studion.
Tillsammans
Världen och tiden runtom oss förändras efterhand – men familjens värde består. Samla familjen för en fotografering. Det är samtidigt något som fler och fler väljer att ge sina föräldrar som present.

Familjefotografering

Ni får med er varierade bilder
Jag utformar varje familjefotografering för att ni ska få ut så många fina bilder som möjligt – inte bara en på familjen. När ni har varit hos mig kommer ni ha bilder på er som familj, på barnen tillsammans och även enskilda porträtt på barnen. Jag varierar även miljön, för att bilderna ska passa i flera sammanhang för er.
Familjen
Härliga bilder på er som familj. Perfekt som tavla hemma, eller att ge till far- och morföräldrar.
Barnen
Bilder på barnen tillsammans i olika varianter. Det blir mycket lek och bus - bilderna blir allt annat än stela 🙂
Varierad miljö
Jag ser till att ni får varierade bilder, både till uttryck och miljö.
Enskilda porträtt
Ni får även enskilda bilder på barnen. Flera kombinerar dessa bilder som tavlor hemma.

Värd sin plats på väggen

Tavlorna med de finaste motiven

Hos mig har ni även möjlighet att få era bilder som tavlor genom ett noggrant hantverk. Vid bildvisningen får ni möjlighet att se premiumkvaliteten i mina förstoringar, och alla ramar ni kan matcha till bilderna. På samma vis som jag anpassar alla mina fotograferingar kommer har ni möjlighet att få precis den kombination som passar er. Mina tavlor finns från 18x24 cm upp till 60x90 cm.
Läs mer om mina tavlor

Fotograferingspaket

Jag anpassar varje fotografering för att ni ska få ut så mycket som möjligt av bilderna. Vissa tankar har jag förberett inför fotograferingen, vissa utvecklas under fotografering när jag lärt känna er något mer. Resultatet blir fina personliga bilder.
Barn- & familj
~1 h

950 kr

Fotografering som anpassas efter era önskemål. Passar till barn, familj och enskilda porträtt.
Läs mer
Smash the cake
Inkl färgad tårta

1 250 kr

Kul fotografering när barnet fyller ett år och bjuds på egen tårta. Inkluderar 'vanliga' bilder innan tårtan.
Läs mer
Nyfödd
~ 2,5 h

1 500 kr

Fotografering med rekvisita anpassad för nyfödda. Genomförs oftast när barnet är cirka 2-3 veckor.
Läs mer

Livets alla skeden

Ni är välkomna till studion vid alla delar av livet, jag täcker in hela åldersspannet från nyföddfotografering till jubileum. Ingen är för ung, ingen är för gammal.

En fotografering är inte bara bilder

Att komma och fotografera sig handlar inte bara om att få bilder med professionell ljussättning och komposition – det är lika mycket upplevelsen! Jag har många gånger hört de jag fotat säga på vägen ut att 'det här måste vi göra varje år!'. Förvänta er fina bilder och en riktigt kul upplevelse!

Välkomna att höra av er om ni är intresserade av att ha mig som er familjefotograf.

Vad tyckte andra?

Här är vad andra som fotats inom barn- och familj sagt om mig.
Nadine Yosef
"Professionell fotograf med mycket yrkesstolthet. Otroligt bra service! Vi blev SÅ nöjda med alla bilder på vår 1-åring samt några familjefoton. Rekommenderar starkt!"
Lisa Edman
"Oscar var superb! Fångade verkligen glädjen i våran son som lyser igenom i bilderna. Han lyssnar och gav tips på hur vi kunde posera och kände av stämningen på alla inblandade Snabb leverans av bilderna och bra återkoppling. Rekommenderas starkt 😊"
Run Pen Sakhong
"Very kind, generous, professional."
Annelie Wallner
"En lyhörd, proffsig, avslappnad och trygg fotograf. Han har fotograferat både familjefoton och gravidbilder för oss. Mycket nöjd med resultatet!"
Jenny Cedesjö
"När vi firade 20 årig bröllopsdag så bestämde vi oss för att föreviga hela familjen som ett härligt minne. Vi anlitade Oscar och vi blev supernöjda, han lockade fram det bästa hos oss alla, (t.o.m. tonåringarna log..) Lekfullt och naturligt. Kan varmt rekommendera Oscar som fotograf."
Maryam Delforoush
"En professionell fotograf med tålamod när två busfrön var på besök! 😊 Tack för superfina bilder du tog på mina pojkar!👌"
Vanliga frågor
Här är några frågor som ofta återkommer i samband med fotograferingsförfrågningar.

Undrar ni ändå något mer? Varmt välkomna att höra av er.
Hur lång framförhållning behövs vid bokning?
Ju mer framförhållning ni har, desto större chans att ni får just den tiden ni önskar. Mina helgtider försvinner ofta rätt fort (jag har fotograferingar ungefär var tredje helg). Tider vardagar är ofta lättare att hitta med kortare varsel. Skriv gärna förslag på tider som passar er när ni hör av er till mig om bokningsförfrågan.
Får man ha klädombyte med sig?
Absolut! Jag rent av uppmuntrar er till att ha det, så att vi kan variera bilderna så mycket som möjligt. Om det är en fotografering med yngre barn är det bra att tänka på vilka kläder ni väljer, och i vilken ordning de ska användas. Byta kläder är ofta inte det roligaste för ett barn, så smidiga klädombyten är positivt.
Vad kostar en fotografering, och hur många bilder ingår?
En 'vanlig' fotografering kostar 950 kronor (se andra priser för Smash the cake och nyföddfotografering). I priset ingår inga bilder, utan kostnaden täcker in förberedelser, genomförande, grundredigering av bilderna – och er personliga bildvisning. Under bildvisningen köper ni de bilder ni tycker bäst om, i det format ni önskar (förstoringar, collage, digitala paket).
Vi åker långt, måste vi åka tillbaka till studion för bildvisningen?
I de fall ni som kunder bor längre ifrån erbjuder jag en digital bildvisning över Zoom eller motsvarande. Upplägget är detsamma, men jag får beskriva produkterna mer med ord än att kunna låta er klämma och känna på exempelvis ramarna. Vet jag om detta innan kan jag visa er det viktigaste vid själva fotograferingen.

Nyfikna på att veta mer?

Varmt välkomna att höra av er med era frågor eller tankar.

Call me, maybe

Varmt välkommen att höra av dig! Du kan ringa eller sms-a mig, mejla eller skicka meddelande genom det sociala Instagram & Facebook.

Engstream AB

Oscar Engström. Kreativ fotograf i Uppsala med egen studio, med inriktning att ta inlevelsefulla bilder med hjärta och atmosfär. Hör av dig för bokning eller förfrågan om uppdrag.

crossmenu