Fira första födelsedagen med tårta

Smash the cake

Första födelsedagen är en av de första egna milstolparna. Att fira det med tårta och fotografering är en underbar kombination. Ettåringen får helt utforska tårtan – det brukar ge en spännande stund utifrån barnets reaktion.

Ettårsfotografering ingår

Fotograferingen tar ungefär 90 minuter. Först tar vi 'vanliga' bilder på barnet – både enskilda porträtt och eventuella syskonbilder. Ifall båda föräldrarna är på plats kan även familjebilder tas. Därefter blir det Smash the cake för hela slanten. Jag som fotograf förbereder medan ni byter outfit på barnet, sen bär vi in tårtan – jag fotar allt medan ni kan stå bredvid och mysa över barnets äventyr med tårtan.
Tårta i eget vald färg ingår
I mitt Smash the cake-paket ingår tårta i den färg ni väljer. De färger som finns tillgängliga är rosa, ljusblå, vit (off white). Har ni önskemål om annan färg kan ni höra av er.
Ballonger och vimplar
Jag har ballonger och vimplar som går i samma färg som tårtan.
Uppskattad upplevelse
Barnet har en spännande upplevelse att få göra vad den vill med tårtan – men roligast har nog ändå föräldarna som får se på... och som slipper städa efteråt 🙂
Tårtan
Inför fotograferingen beställer jag tårtan av ett närliggande konditori. Efter fotograferingen får ni ta med er tårtan hem om ni vill.

Fotograferingspaket

Jag anpassar varje fotografering för att ni ska få ut så mycket som möjligt av bilderna. Vissa tankar har jag förberett inför fotograferingen, vissa utvecklas under fotografering när jag lärt känna er något mer. Resultatet blir fina personliga bilder.
Barn- & familj
~1 h

950 kr

Fotografering som anpassas efter era önskemål. Passar till barn, familj och enskilda porträtt.
Läs mer
Smash the cake
Inkl färgad tårta

1 250 kr

Kul fotografering när barnet fyller ett år och bjuds på egen tårta. Inkluderar 'vanliga' bilder innan tårtan.
Läs mer
Nyfödd
~ 2,5 h

1 500 kr

Fotografering med rekvisita anpassad för nyfödda. Genomförs oftast när barnet är cirka 2-3 veckor.
Läs mer

En fotografering är inte bara bilder

Att komma och fotografera sig handlar inte bara om att få bilder med professionell ljussättning och komposition – det är lika mycket upplevelsen! Jag har många gånger hört de jag fotat säga på vägen ut att 'det här måste vi göra varje år!'. Förvänta er fina bilder och en riktigt kul upplevelse!

Välkomna att höra av er om ni är intresserade av att ha mig som er familjefotograf.
Vanliga frågor
Här är några frågor som ofta återkommer i samband med fotograferingsförfrågningar.

Undrar ni ändå något mer? Varmt välkomna att höra av er.
Hur lång framförhållning behövs vid bokning?
Ju mer framförhållning ni har, desto större chans att ni får just den tiden ni önskar. Mina helgtider försvinner ofta rätt fort (jag har fotograferingar ungefär var tredje helg). Tider vardagar är ofta lättare att hitta med kortare varsel. Skriv gärna förslag på tider som passar er när ni hör av er till mig om bokningsförfrågan.
Får man ha klädombyte med sig?
Absolut! Jag rent av uppmuntrar er till att ha det, så att vi kan variera bilderna så mycket som möjligt. Om det är en fotografering med yngre barn är det bra att tänka på vilka kläder ni väljer, och i vilken ordning de ska användas. Byta kläder är ofta inte det roligaste för ett barn, så smidiga klädombyten är positivt.
Vad kostar en fotografering, och ingår bilder?
En Smash the cake-fotografering kostar 1250 kronor. I priset ingår inga bilder, utan kostnaden täcker in kostnad för tårtan, förberedelser, genomförande, grundredigering av bilderna – och er personliga bildvisning. Under bildvisningen köper ni de bilder ni tycker bäst om, i det format ni önskar (förstoringar, collage, digitala paket).
Vi åker långt, måste vi åka tillbaka till studion för bildvisningen?
I de fall ni som kunder bor längre ifrån erbjuder jag en digital bildvisning över Zoom eller motsvarande. Upplägget är detsamma, men jag får beskriva produkterna mer med ord än att kunna låta er klämma och känna på exempelvis ramarna. Vet jag om detta innan kan jag visa er det viktigaste vid själva fotograferingen.
Måste fotograferingen vara på barnets födelsedag?
Nejdå, det kan vara någon närliggande dag. Många väljer att ha det på födelsedagen som ett festligt inslag, men ibland passar det bättre att ha det en annan dag.

Nyfikna på att veta mer?

Varmt välkomna att höra av er med era frågor eller tankar.

Call me, maybe

Varmt välkommen att höra av dig! Du kan ringa eller sms-a mig, mejla eller skicka meddelande genom det sociala Instagram & Facebook.

Engstream AB

Oscar Engström. Kreativ fotograf i Uppsala med egen studio, med inriktning att ta inlevelsefulla bilder med hjärta och atmosfär. Hör av dig för bokning eller förfrågan om uppdrag.

crossmenu