En tid av förväntan

Gravidfotografering

Det är svårt att sätta orden till tiden som gravid. Det är något speciellt, spännande, en tid full med förväntan. Men varför sätta ord på det, bättre att föreviga tiden med en serie gravidbilder.

Studio i Uppsala

I studion skapar vi magi tillsammans! Resultatet kommer att bli professionella bilder som ni får glädje av resten av livet – samtidigt som det är något av en upplevelse att bli fotograferad. Missa inte möjligheten till bilder av en speciell tid.
Exklusiva klänningar att låna
I studion finns flera vackra klänningar som kan få vem som helst att känna sig som en kunglighet. Till det finns smycken och accessoarer som förhöjer känslan.
Matchande miljö
Jag matchar kläder med miljön i studion för att det ska bli en bra helhet. Jag har flertalet bakgrunder att välja mellan.
Varierade poser
Du behöver inte kunna några speciella poser för att fotograferas hos mig – jag hjälper dig genom att berätta och visa hur du ska stå, sitta eller vinkla blicken.
Mer än en bild
Resultatet kommer att bli mer än bara 'en bild', minnena från tiden som gravid kommer att stanna och ge dig ett leende när du i framtiden ser bilderna på dig själv.

Trygg känsla

Jag är noggrann med detaljerna, även att ni som fotas ska känna er bekväma och trygga med situationen. Jag är professionell, jag är lika mycket mån om er som resultatet jag levererar till er.
Tydlig kommunikation
Under fotograferingen är jag tydlig med hur bilderna är tänkta att bli. Jag visar miljön, klänningarna och mina accessoarer. Jag ger förslag på upplägg som ni har möjlighet att godkänna. Jag lyssnar alltid in de önskemål och förslag ni själva har, och ni har under hela fotograferingen möjlighet att komma med egna tankar.
Tillsammans
Ta gärna med din partner till fotograferingen – utöver att ha en extra hjälpande hand kan vi även göra några bilder tillsammans. Har ni barn sen tidigare kan vi även ta bilder på hela familjen tillsammans.
Familjen får vara med

Få ut mer av era bilder – ta med familjen

Det är en gravidfotografering, fokus kommer i första hand vara att få fina bilder på dig som gravid. Men en graviditet handlar ju om familjen, så ta gärna med dig din partner och även om ni redan har barn. Vi tar härliga bilder på er som familj.
Gravid
Vi kommer att göra varierade bilder på dig som gravid, allt från lite 'enklare' bilder (som ovan) till mer fine art-känsla.
Barnen
Finns det blivande syskon med tar jag bilder på dem. Det brukar bli härligt busiga bilder.
Syskon eller par
Vi kan ta bilder på dig som gravid både med blivande syskon eller din partner.
Familjen
Ni gör det här för familjen, passa på att ta bilder på er tillsammans som familj.

Värd sin plats på väggen

Tavlorna med de finaste motiven

Hos mig har ni även möjlighet att få era bilder som tavlor genom ett noggrant hantverk. Vid bildvisningen får ni möjlighet att se premiumkvaliteten i mina förstoringar, och alla ramar ni kan matcha till bilderna. På samma vis som jag anpassar alla mina fotograferingar kommer har ni möjlighet att få precis den kombination som passar er. Mina tavlor finns från 18x24 cm upp till 60x90 cm.
Läs mer om mina tavlor

Fotograferingspaket – gravid

Jag anpassar varje fotografering för att ni ska få ut så mycket som möjligt av bilderna. Vissa tankar har jag förberett inför fotograferingen, vissa utvecklas under fotograferingen när jag lärt känna er något mer. Resultatet blir fina personliga bilder.

Här beskrivs det som är unikt för om ni vill genomföra en gravidfotografering.
Kvalitet i upplevelse och bilder

Gravidfotografering

950 kr

Förutom de vackra bilderna som blir värdefulla minnen från din tid som gravid är själva fotograferingen en upplevelse i sig.
Boka gravidfotografering
Betalning sker i samband med fotograferingen
Detta ingår i gravidfotograferingen
En gravidfotografering är inte helt olik en familjefotografering hos mig, men fokus är förstås främst att få vackra bilder på dig som gravid.
Personligt upplägg anpassat just för er
Varierade set med bilder
Möjlighet till parbilder
Möjlighet till syskon- eller barnbilder
Lån av exklusiva klänningar i studion
Personlig bildvisning
Möjlighet till familjebilder
Inget köpkrav – välj fritt de bilder ni vill köpa

En era olik någon annan

Graviditeten är början på en fantastisk resa tillsammans. Redan innan ni träffats skapar ni ett band till barnet i magen – därefter följer ni varandra livet ut. Ta vara på möjligheten att ta professionella bilder på er graviditet, det blir fantastiskt fina bilder både för er själva och att visa barnet när det bli större.

En fotografering är inte bara bilder

Att komma och fotografera sig handlar inte bara om att få bilder med professionell ljussättning och komposition – det är lika mycket upplevelsen! Jag har många gånger hört de jag fotat säga på vägen ut att 'det här måste vi göra varje år!'. Förvänta er fina bilder och en riktigt kul upplevelse!

Välkomna att höra av er om ni är intresserade av att ha mig som er familjefotograf.

Vad tyckte andra?

Här är vad andra som fotats inom gravidfoto sagt om mig.
Annelie Wallner
"En lyhörd, proffsig, avslappnad och trygg fotograf. Han har fotograferat både familjefoton och gravidbilder för oss. Mycket nöjd med resultatet!"
Angelica Hadin
"Lyhörd för önskemål och proffsig! Kunde få en att slappna av trots att jag innan kände mig obekväm (gravidfoton). Mycket nöjd!"
Hanna Eriksson
"En fotografering som var jätterolig, jättefina bilder och jag kände mig trygg och lugn under hela fotograferingen. Bra instruktioner under hela tiden, och allt flöt på felfritt ☺️"
Vanliga frågor
Här är några frågor som ofta återkommer i samband med fotograferingsförfrågningar.

Undrar ni ändå något mer? Varmt välkomna att höra av er.
Hur lång framförhållning behövs vid bokning?
Ju mer framförhållning ni har, desto större chans att ni får just den tiden ni önskar. Mina helgtider försvinner ofta rätt fort (jag har fotograferingar ungefär var tredje helg). Tider vardagar är ofta lättare att hitta med kortare varsel. Skriv gärna förslag på tider som passar er när ni hör av er till mig om bokningsförfrågan.
När i graviditeten bör man genomföra fotograferingen?
Alla graviditeter är olika, men en generell riktlinje är i vecka 30-34. Jag har fotat både tidigare och senare än det med bra resultat. Man vill hitta balansen när magen är så tydlig som möjligt samtidigt som du som gravid inte har alltför ont i kroppen.
Får man ha egna kläder med sig?
Absolut! Jag rent av uppmuntrar er till att ha det, så att vi kan variera bilderna så mycket som möjligt. Jag har klänningar och smycken i studion ni får låna under fotograferingen, men ofta blir det som bäst att ta några bilder med era egna kläder, och några med mina klänningar.
Hur ska jag tänka med sminkning?
Det finns möjlighet att bättra på sitt eget smink i studion mellan bilderna (ha med eget smink), men gör färdigt första sminkningen innan ni beger er till studion – på så vis får vi ut mer tid att fotografera.
Vad kostar en fotografering, och hur många bilder ingår?
En 'vanlig' fotografering kostar 950 kronor (se andra priser för Smash the cake och nyföddfotografering). I priset ingår inga bilder, utan kostnaden täcker in förberedelser, genomförande, grundredigering av bilderna – och er personliga bildvisning. Under bildvisningen köper ni de bilder ni tycker bäst om, i det format ni önskar (förstoringar, collage, digitala paket).
Vi åker långt, måste vi åka tillbaka till studion för bildvisningen?
I de fall ni som kunder bor längre ifrån erbjuder jag en digital bildvisning över Zoom eller motsvarande. Upplägget är detsamma, men jag får beskriva produkterna mer med ord än att kunna låta er klämma och känna på exempelvis ramarna. Vet jag om detta innan kan jag visa er det viktigaste vid själva fotograferingen.

Nyfikna på att veta mer?

Varmt välkomna att höra av er med era frågor eller tankar.

Call me, maybe

Varmt välkommen att höra av dig! Du kan ringa eller sms-a mig, mejla eller skicka meddelande genom det sociala Instagram & Facebook.

Engstream AB

Oscar Engström. Kreativ fotograf i Uppsala med egen studio, med inriktning att ta inlevelsefulla bilder med hjärta och atmosfär. Hör av dig för bokning eller förfrågan om uppdrag.

crossmenu