Bilden som når längre

Kreativa foton

Har du en idé av en bild du vill förverkliga? Eller en önskan om att ha bilder som sticker ut från mängden? Oberoende om din tanke är färdig eller mer är en känsla av en bild är du välkommen att höra av dig för att se vad jag kan bidra med för att förverkliga det du är ute efter.
 • Ett annorlunda familjefoto

  Årets mest omtalade julkort?
 • Porträtt utöver det vanliga

  Tänk porträtt som dessa i personalrummet
 • Annat än människor

  Skapa nydanande konst
 • Färgtema

  Favoritfärg eller för att nå igenom bruset

Bilder utanför boxen

Ett foto behöver inte vara platt, den kan ha ett djup som ger mottagaren en extra dimension att betrakta. Det kan vara en skön känsla, eller en utmaning att förstå hur bilden blivit tagen.
I vissa fall handlar det om att förmedla ett budskap, men ofta kan det vara så enkelt som att man vill göra något utöver det vanliga. Inte bara att dokumentera vad som är nu, utan även fånga känslan. Eller skapa en ny känsla hos sig själv eller annan.
Vad saknas på din vägg?

Dessa mer kreativa fotografier passar perfekt på väggen som förstoring. Ett mystiskt porträtt, ett klurigt familjefoto, en vacker stadsbild från ert område tagen på natten. Det fungerar!

Vad är ett kreativt foto?

På sätt och vis är allt ett kreativt foto, så länge man haft en plan när man skapar den. Men i det här avsnittet syftar jag till min egna kreativa process, som går utöver det vanliga. Spektret är hyggligt brett, om det så handlar om att utmana betraktaren om hur bilden är gjord, eller att använda avancerad teknik för att få till den tilltänkta bilden.

Ett annorlunda familjefoto?

Dags att föreviga familjen, men på ett än mer minnesvärt vis? Eller skapa årets mest omtalade julkort? Det finns många anledningar, och många lösningar till att hitta något annorlunda. Hör gärna av er till mig med era tankar, så planerar jag ett upplägg som kan matcha er önskan.

Avancerad redigering

Alla bilder jag levererar är alltid redigerade i någon mån, men ofta mer på grundläggande nivå (justering av exponering, toner, etc). Ibland behövs mer avancerad redigering. Se familjebilden ovan, den utgick från en kreativ tanke som färdigställdes i Photoshop genom avancerad redigering. Bilden här bredvid är också ett sådant exempel, där bakgrunden helt bytts ut, färgerna förbättrats och ljuset fått mer punch genom förstärkning.
Innan
Efter

Välkommen att höra av dig

Du är välkommen att höra av dig om du vill genomföra någon idé eller om du önskar få bilder som är något utöver det vanliga. Kreativitet finns det gott om här 😀

Ps. Bara för att få säga det. Det är äkta rök och eld i bilderna här bredvid.

Aktuellt och nyheter

Följ det här flödet för att se vad som händer kring mig som fotograf. Det kan handla om när jag är ute på plåtningar, eller när jag har uppmärksammat något riktigt häftigt.
Syskonporträtt
Det finns något värt att minnas från varje del av livet. Syskonen Linnea och Markus kom till studion för att ta porträtt som både skulle fungera som prese...
Läs mer
Stavby traktorrace 2022
Idag var det åter dags för Stavby traktorrace. Jag var där och fångade några ögonblick, främst på traktorerna och dess förare En bit över 3000 åskåd...
Läs mer
Smash the cake
Det bli alltmer vanligt att föräldrar vill föreviga sitt barns första födelsedag med en Smash the cake. En charmig stund där barnet får göra precis vad ...
Läs mer

Call me, maybe

Varmt välkommen att höra av dig! Du kan ringa eller sms-a mig, mejla eller skicka meddelande genom det sociala Instagram & Facebook.

Engstream AB

Oscar Engström. Kreativ fotograf i Uppsala med egen studio, med inriktning att ta inlevelsefulla bilder med hjärta och atmosfär. Hör av dig för bokning eller förfrågan om uppdrag.

crossmenu