Hej!
Det är jag som är Oscar. Fotografen.

Vad skiljer en bild från en annan? För mig handlar det om att fånga en känsla som förmedlas genom bilderna varje gång man ser dem. Ni ska kunna ta fram bilderna om säg 25 år och ändå komma ihåg glädjen, förväntan och nyfikenheten ni hade vid tillfället då bilderna togs.

Min grej är att fånga ögonblick och ge er nya perspektiv genom en bild. Jag trivs med att skapa bilder man mår bra av. För mig är det här inte ett jobb, utan snarare en passion!

Vad jag vill med de bilder jag tar
  • Att förmedla en ’feel good’-känsla som varar länge
  • Att framhäva det vackra i varje människa och stund
  • Att även fånga det som händer runtomkring, inte bara det som är i centrum

The story of my life... =)

(den oerhört korta versionen)

Från början uppväxt i en färgbutik (familjeföretag) i Osby, nordöstra Skåne, med intresse för datorer och musik. Det här var på tiden med uppringt internet (nostalgikänsla där). Spelade gitarr i flertalet band, mest inom pop & rockgenren. Hade till och med långt hår (innan det blev trendigt bland killar). Och skinnbyxor (innan det också blev trendigt). Intresset för kombinationen av människa och teknik fick mig att gå mastersutbildningen i medieteknik i Karlshamn.

Träffade kärleken, packade ihop alla gitarrer och skinnbyxor och flyttade till Uppland. 2007 gifte vi oss, en ny era tog vid. Startade vid den här tiden upp det egna bolaget Engstream, som från början hade inriktning på webbutveckling. Efterhand som jag spelade mindre gitarr fick den kreativa sidan abstinens. Det underliggande fotointresset växte och jag skaffade min första riktiga systemkamera 2012. Bara ett par år senare uppgraderade jag till en fullformatskamera.

Här finns jag

Jag har min studio i centrala Uppsala, men gör uppdrag vart det än behövs. Jag har fotat bröllop i Skåne och porträtt i Hälsingland. Men de flesta uppdragen sker i eller kring Uppsala, antingen i studion eller på plats (hos kund, eller i en tuff/vacker/lämplig miljö).