Hej!
Det är jag som är Oscar. Fotografen.

Vad skiljer en bild från en annan? För mig handlar det om att fånga en känsla som förmedlas genom bilderna varje gång man ser dem. Ni ska kunna ta fram bilderna om säg 25 år och ändå komma ihåg glädjen, förväntan och nyfikenheten ni hade vid tillfället då bilderna togs.
Min grej är att fånga ögonblick och ge er nya perspektiv genom en bild. Jag trivs med att skapa bilder man mår bra av. För mig är det här inte ett jobb, utan snarare en passion!
Välkommen att höra av dig till mig!

Vad jag vill med de bilder jag tar

Jag drivs av att skapa något som är värdefullt för mottagaren – något som jag dessutom förstår ökar i värde för varje år som går. En bild jag tar idag kommer om 25 år fortfarande kunna få någons hjärta att slå snabbare när minnet påminner om känslorna.
Jag vill...
Lyfta känslan
Att förmedla en ’feel good’-känsla som varar länge
Hitta det goda
Att framhäva det vackra i varje människa och stund
Ge ett bredare perspektiv
Att även fånga det som händer runtomkring, inte bara det som är i centrum

The story of my life... =)

(den oerhört korta versionen)

Från början uppväxt i en färgbutik (familjeföretag) i Osby, nordöstra Skåne, med intresse för datorer och musik. Det här var på tiden med uppringt internet (nostalgikänsla där). Spelade gitarr i flertalet band, mest inom pop & rockgenren. Hade till och med långt hår (innan det blev trendigt bland killar). Och skinnbyxor (innan det också blev trendigt). Intresset för kombinationen av människa och teknik fick mig att gå mastersutbildningen i medieteknik i Karlshamn.

Träffade kärleken, packade ihop alla gitarrer och skinnbyxor och flyttade till Uppland. 2007 gifte vi oss, en ny era tog vid. Startade vid den här tiden upp det egna bolaget Engstream, som från början hade inriktning på webbutveckling. Efterhand som jag spelade mindre gitarr fick den kreativa sidan abstinens. Det underliggande fotointresset växte och jag skaffade min första riktiga systemkamera 2012. Bara ett par år senare uppgraderade jag till en fullformatskamera.

Vida känd för god musiksmak

Mycket kan sägas om mig, och även om jag själv inte säger så mycket om mig själv till andra finns det gånger då jag eventuellt bara lite överdriver. Exempelvis när jag säger att jag har något av en felfri musiksmak. Nog att ingen har lyckats motbevisa mig på den punkten finns det de som inte helt håller med. Här är fler punkter som beskriver mig.
Bästa film
Pirates 1-2-3
Jag totalt älskar Pirates of the Caribbean, främst första filmen, men tätt följt av tvåan och trean. När jag hittar något jag gillar snöar jag in mig på det, vilket gör att jag kan se samma film flertalet gånger. Pirates har jag sett runt 15 gånger genom åren. Det var den första filmen jag såg flera gånger på bio.
Svart klädsel
Jag går nästan alltid helsvarta kläder
Jag har lärt mig trivas i helsvarta kläder. Jag brukar beskriva det som att det är för att mitt yttre utseende inte ska gå i klinch med min så färgsprakande personlighet, men de som känner mig vet att det inte är fallet.
Volvohjärta
Hjärtat bultar lite extra för Volvo
Jag har ända sen jag var liten haft ett extra gott öga gentemot Volvo. När jag var 12 bestämde jag mig för att första bilen skulle bli en Volvo 850, så blev det. Sen dess har jag enbart ägt Volvo. Jag hade under en period en VW som leasingbil, bra bil, meeeen sen gick jag tillbaka till att köra Volvo igen 🙂
Vanilla
En gång fanns drycken i 1,5 litersflaskor
Jag tycker mycket om Vanilla Coke. Ni vet Coca-Cola med vaniljssmak. Det fanns en tid då man kunde köpa Vanilla Coke på 1,5 litersflaskor. Visst var det väl ändå lite bättre förr i tiden ändå? Bästa kombon för mig blir således en Vanilla Coke, en popcorn, några rutor Marabou och en bra film (som jag förmodligen redan sett två-tre gånger tidigare).

När jag gör det mest för att det är kul

Fotografering är inte bara ett jobb för mig. Jag tycker verkligen att det är kul att skapa. Och helst skapa något som ger en bestående känsla eller något som håller under längre tid. Så, då och då gör jag bilder som inte är på grund av ett uppdrag eller att någon har bett mig om det. Utan för att det är kul.
Actions
Människor
Platser
Från livet

Det här är jag stolt över

Relationer är viktigt för mig, om det så handlar om till sina egna familjemedlemmar eller till den man möter i kassan i butiken. Jag vill sprida glädje och allmänt en skön känsla. Det är så jag möter alla människor. I min verksamhet innebär det att jag alltid strävar efter att kundens hela upplevelse av mig och fotograferingen ska vara positiv, ända från första kontakt till det att bilden är färdig. För att nå dit jobbar jag hårt med detaljerna. De flesta kan ta ett foto. Lägger man till några dagars ihärdig träning kan några av dessa få till en tekniskt sett bra bild, där bilden är rätt exponerad och rätt komponerad. Men att nå till nästa steg är ett desto större hopp – att även lyckas fånga känslorna i stunden och förmedla dem genom fotografiet.

Att kunna leverera den typen av bilder till mina kunder, det känner jag mig stolt över. Några av de här bilderna visar på vad jag menar med det.
Engstream AB

Oscar Engström. Kreativ fotograf i Uppsala med egen studio, med inriktning att ta inlevelsefulla bilder med hjärta och atmosfär. Hör av dig för bokning eller förfrågan om uppdrag.

carcrossmenu