Fira din födelsedag i studion

Fira din födelsedag i studion 1024 683 Engstream – porträttfotograf i Uppsala och Stockholm

Kanske inte den första tanken man slås av när man funderar på saker att göra på sin födelsedag, men det här gänget firade mammas 55-årsdag i studion. Vi hade några grundidéer att utgå ifrån, därefter blev det en hel del improvisation efterhand som tiden gick. Den här födelsedagen blev mer minnesvärd än vi hade vågat hoppas på, bilderna kommer att vara roliga minnen för både mamma och barn i lång tid framöver.

Jag tänker lite kring uttrycket att det är den vinnande kungen som skriver historien. Är det inte lite så att vi själva har möjligheten att skriva vår framtida historia? Vardagen kan upplevas som grå och något repetitiv, men det finns så mycket i tillvaron som är värt så mycket, allt från gemenskap, vänskap och trivsamma promenader i naturen till speciella bedrifter, vinster över något som drabbat oss eller bara insikten av att man har hälsan i behåll. Med mina fotograferingar vill jag lyfta fram något av det som finns i tillvaron nu, och utöver att ha det som vackra minnen till framtiden även göra ett avstamp framåt. Att tydliggöra det som redan finns runt oss. Det är förstås inget jag formar som en lektion, utan snarare en känsla jag vill förmedla genom min förmåga. Jag gläds varje gång jag i efterhand får respons från mina kunder hur roligt de hade under fotograferingen och hur mycket värde den stunden gav. Nästan som att bilderna blev en positiv biprodukt 🙂

Oscar Engström

Min grej är att fånga ögonblick och ge er nya perspektiv genom en bild. Jag trivs med att skapa bilder man mår bra av. Gärna med ett inslag av en tidlös känsla. Bilderna jag tar ska hålla – länge! Det blir bilder som man kan ta fram om några eller många år och ändå komma ihåg känslan som var under tiden som bilderna togs. För mig är det här inte ett jobb, utan snarare en passion!

All stories by: Oscar Engström