Vackert höstbröllop

Aida & Kelmend

Höstbröllop fullt med glädje och kärlek

Höstbröllop fullt med glädje och kärlek 1024 683 Engstream – porträttfotograf i Uppsala och Stockholm

Det är en genommulen dag mitt i den svenska hösten. När du stiger ur bilen välkomnar duggregnet dig. Tankarna skulle kunna gå till saknaden av den mysiga värmen inomhus. Men inte den här gången. Jag är på väg att få träffa dagens mest lyckliga och kära par, Aida och Kelmend. Om bara en stund ska de gifta sig. De har valt platsen och tiden och sett fram emot detta under en lång tid, inget gråmulet väder ska sätta stopp för det. Men känslan är allt annat än vad orden ovan beskriver. Paret är precis så förtjusande som man som fotograf drömmer om på nätterna. Och stämningen är förväntansfull, nästan lika som ett barn som snart ska få öppna sina paket.

I vanlig ordning är jag ute i god tid, jag vill vara det då det ger mig möjlighet att prata med brudparet i lugn och ro, och kanske stilla deras nervositet något. Det ger mig även möjlighet att gå ett extra varv i miljön för att kontrollera eller uppdatera mig på vilka vinklar som passar bäst för dagen. I mina bröllopsuppdrag ingår alltid redan i grundpaketet att jag åker ut och rekar omgivningen, där bröllopsporträtten ska tas. Detta för att i förväg kunna planera de bästa möjliga bilderna. Det är ett kreativt uppdrag, som fotograf tänker jag väldigt lite på det tekniska – det har jag genom åren övat fram att sitta i ryggmärgen. Jag lyssnar desto mer till magkänslan. Jag tar fram en vision som matchar paret jag ska fota. Vanligast är att bröllopsporträtten tas innan vigseln, men idag kommer de att tas precis efter vigseln.

Ni kan av bilderna se att vi såg förbi det tråkiga vädret – vi skapade vackra, stämningsfulla och minnesvärda bilder utan strålande sol 🙂

Det blev så många bra bilder, jag har svårt att välja ut en enskild favorit.

Episkt i svartvitt

Håller ni med mig om att vissa bilder kan bli helt episka i svartvitt!? Jag gillar känslan de ger. 😍

Oscar Engström

Min grej är att fånga ögonblick och ge er nya perspektiv genom en bild. Jag trivs med att skapa bilder man mår bra av. Gärna med ett inslag av en tidlös känsla. Bilderna jag tar ska hålla – länge! Det blir bilder som man kan ta fram om några eller många år och ändå komma ihåg känslan som var under tiden som bilderna togs. För mig är det här inte ett jobb, utan snarare en passion!

All stories by: Oscar Engström