Inspiration med Sigrid Bernson

Bilder från förra sommarens sommarplåtning

Inspirationsinlägg

Inspirationsinlägg 1024 684 Engstream – porträttfotograf i Uppsala och Stockholm

Ett inspirationsinlägg för er, med några blandade bilder från en och samma dag. Här med Sigrid Bernson. De flesta av er känner igen henne från Let’s Dance på Tv4, där hon på ett imponerande vis har vunnit tre gånger. Nu är nya säsongen igång, där hon och Samir Badran kör hårt i tävlingen.

Just den här plåtningen körde vi förra sommaren. Vädret var perfekt, stämningen var på topp och vi fick med oss en hel del bra bilder från dagen. Det är blandat mellan bilder med naturligt ljus och bilder tagna med blixt. Det kan vara något man inte tänker så mycket på, att en blixt kan behövas mitt på dagen, en solig varm sommardag. Men det gör skillnad. Du kan styra ljuset mycket mer, och få modellen eller motivet att “poppa” i bilden. Själv trivs jag väldigt väl med att använda blixtar, och gör det ofta och gärna – även om det finns något speciellt och även smidigt med naturligt ljus (som alltså är ljus som naturen själv ger oss).

Klicka på valfri bild i galleriet för att se den i större format. Därefter kan du bläddra mellan dem med dina piltangenter.

Oscar Engström

Min grej är att fånga ögonblick och ge er nya perspektiv genom en bild. Jag trivs med att skapa bilder man mår bra av. Gärna med ett inslag av en tidlös känsla. Bilderna jag tar ska hålla – länge! Det blir bilder som man kan ta fram om några eller många år och ändå komma ihåg känslan som var under tiden som bilderna togs. För mig är det här inte ett jobb, utan snarare en passion!

All stories by: Oscar Engström