Linda på besök i studion

Ljussättning stod på schemat

Linda kom förbi studion

Linda kom förbi studion 684 1024 Engstream – porträttfotograf i Uppsala och Stockholm

Jag ville testa nya grepp i studion, och frågade om inte Linda kunde komma förbi en sväng. Absolut, det tyckte vi båda kunde bli en kul grej. Så vi körde en kort stund tillsammans. Även om vi inte hade så mycket tid på oss, så hade vi riktigt kul tillsammans, och vi fick med oss några sköna bilder. Jag mixtrade en del med ljuset, och testade för första gången min snoot, som jag så länge tänkt aktivera.

En snoot är som en tratt, som man sätter längst ut på blixten. Tratten koncentrerar ljuset i den riktning du vinklar blixten. Detta blir fördelaktigt om du vill göra en subtil effekt i bakgrunden, eller kanske lysa upp en del av håret från sidan eller bakifrån.

Oscar Engström

Min grej är att fånga ögonblick och ge er nya perspektiv genom en bild. Jag trivs med att skapa bilder man mår bra av. Gärna med ett inslag av en tidlös känsla. Bilderna jag tar ska hålla – länge! Det blir bilder som man kan ta fram om några eller många år och ändå komma ihåg känslan som var under tiden som bilderna togs. För mig är det här inte ett jobb, utan snarare en passion!

All stories by: Oscar Engström