Studentfotografering

Vackra studentbilder i naturen

Studentfotografering i grön natur

Studentfotografering i grön natur 1024 683 Engstream – porträttfotograf i Uppsala och Stockholm

Det närmade sig studenten för Miriam, som hörde av sig till mig för att få den efterlängtade dagen på bild. I fin vit klänning tog vi en serie bilder i grönskan, strax i närheten av där Miriam växt upp. Blev en trivsam fotografering med ett helt gäng vackra bilder som resultat. Jag tycker att den här typen av bilder är så vackra, med djupet, färgerna och vad solljuset gör genom lövverket.

Vad gör ett bra studentporträtt?

Det finns många fördelar att använda sig av för studentporträtt. Det är oftast mycket grönt och livfullhet i naturen, och kombinationen av vitt och grönt fungerar kanon! Lyckas man pricka in sina studentbilder när det är soligt, desto bättre. Alltför stark sol gör det svårare vid vanliga porträtt, men beger man sig in i skogen där trädens lövverk är mellan dig och solen, då kan det bli urvackert! Jag sätter gärna den jag fotar med ryggen snett mot solen, så att man kan fånga in det djup som blir av solens strålar i bakgrunden. Jag använder en blixt för att lätta upp den jag fotar, så att ljuset blir balanserat i bild.

När ska man ta sina studentbilder?

Det är studenten, det blir lätt många händelser som ska konkurrera om tiden. Men avsätt gärna en timme, så att du som blir fotograferad kan känna lugnet och glädjen av fotograferingen. Hur lång tid som går åt är förstås så olika utifrån vad dina egna önskemål är (avstånd till plats, mängd variationer, etc). Men räknar man en timme, då brukar det finnas gott mått till vad som behövs. Och det kommer helt klart vara värt tiden!

Svårt att klämma in det samma dag som studenten sker? Det går att ta bilderna någon dag innan eller efter.

Oscar Engström

Min grej är att fånga ögonblick och ge er nya perspektiv genom en bild. Jag trivs med att skapa bilder man mår bra av. Gärna med ett inslag av en tidlös känsla. Bilderna jag tar ska hålla – länge! Det blir bilder som man kan ta fram om några eller många år och ändå komma ihåg känslan som var under tiden som bilderna togs. För mig är det här inte ett jobb, utan snarare en passion!

All stories by: Oscar Engström